Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
darek47 ... (9744 niezalogowanych)
1 Post

(retier1)
Wiking
Pewnie dla tego że są bardziej zachłanni,czy też pazerni na kasę jak my
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
saka napisał:
dla ciebie było proste, bo ty je formułowałeś. ja nie siedzę w twojej ani niczyjej innej głowie. napisałam, że bez pracy sobie nie wyobrażam. a rodzinę również posiadam. co więcej znosiłam długą rozłąkę, żeby mieć jak to nazywasz "start". a rodzinę można ściągnąć, czego jestem przykładem. nie widzisz możliwości ściągnięcia rodziny tutaj? jakieś muszą być, skoro tutaj pracujesz.
saka,to nie jest takie proste i oczywiste
nie kazdy startuje z takiej samej pozycji
wez na przyklad porownaj malzenstwo dwudziestokilkulatkow z dwojka dzieci,bez dlugow do malzenstwa czterdziestolatkow z czworka dzieci i jakimis dlugami plus,zeby dodac dramatyzmu sprawie mozemy zalozyc,ze zona z drugiego przykladu jest niezdolna do pracy
zalozmy,ze obydwie rodziny nie maja swojego mieszkania,a perspektywa na jego zarobienie jest wlasnie wyjazd do Norwegii
i dalej to juz chyba nie musze tlumaczyc
tak jak napisal retier,w roznym wieku i w roznej sytuacji roznie sie widzi te same sprawy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
Pewnie dla tego że są bardziej zachłanni,czy też pazerni na kasę jak my
Polemizował bym na ten temat zachłanności...a zwłaszcza za wynajem całych domów przez niektórych "polaków"
Którzy następnie podnajmują je dalej bez wiedzy i zezwolenia właściciela...a wiem coś na ten temat z autopsji...i jeszcze dzisiaj po Trzech latach na upartego jestem w stanie wskazać trzy domy w okolicy OSLO Norweskiej policji gdzie Nasi gnieżdżą się jak szczury a przewody elektryczne są poszczepiane poza licznikiem głównym by mniej płacić za prąd ...
I NIC TO NIEMA WSPÓLNEGO z Norweskim właścicielem ...
BO całą kasę bierze obrotny polaczek a z właścicielem rozlicza się wg.zawartej umowy głównej...która nieraz jest dwa razy tańsza niż w rzeczywistości On otrzymuje od swoich ziomków...
Mało tego bezszczelnie kasuje jeszcze KAUCJĘ którą obraca jak mu się podoba....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:...w roznym wieku i w roznej sytuacji roznie sie widzi te same sprawy
BO TO Z REGUŁY jest tak ..."i w tym cały jest ambaras , aby dwoje chciało na raz"...
Jak się naprawdę chce być razem z rodziną , to niema żadnych przeszkód tak formalnych jak i innych , jak pisałem wyżej dając przykład...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
gabriel napisał:
truskawkowa napisał:...w roznym wieku i w roznej sytuacji roznie sie widzi te same sprawy
BO TO Z REGUŁY jest tak ..."i w tym cały jest ambaras , aby dwoje chciało na raz"...
Jak się naprawdę chce być razem z rodziną , to niema żadnych przeszkód tak formalnych jak i innych , jak pisałem wyżej dając przykład...

Wiesz gabriel
Za dzieciaka mówiliśmy tak :wysoki jak brzoza a głupi jak koza
Zrozum to jak chcesz,ale masz już tyle lat że nie potrzebujesz rad.
Dziwię Ci się,naprawdę że nie rozumiesz pewnych rzeczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:...Dziwię Ci się,naprawdę że nie rozumiesz pewnych rzeczy.
Rozumiem prawie wszystko ..nie jestem wszystkowiedzący...
NIEMNIEJ NIE ZNOSZĘ... NIE CIERPIĘ ... WRĘCZ BRZYDZĘ SIĘ OBŁUDĄ ...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
gabriel napisał:
retier1 napisał:...Dziwię Ci się,naprawdę że nie rozumiesz pewnych rzeczy.
Rozumiem prawie wszystko ..nie jestem wszystkowiedzący...
NIEMNIEJ NIE ZNOSZĘ... NIE CIERPIĘ ... WRĘCZ BRZYDZĘ SIĘ OBŁUDĄ ...!!!

..................... a gdzie tu obłudę widzisz,jeśli można
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
gabriel napisał:
teoretycznie Gabriel tak
natomiast praktycznie druga rodzina z mojego przykladu ma duzo mniej czasu w swoim zyciu,aby dorobic sie wlasnego m,dlatego patrzac w przyszlosc i chcac ja zabezpieczyc,czesto musi wybierac pomiedzy byc razem w Norwegii czy oszczedzac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:... druga rodzina z mojego przykladu ma duzo mniej czasu w swoim zyciu,aby dorobic sie wlasnego m,dlatego patrzac w przyszlosc i chcac ja zabezpieczyc,czesto musi wybierac pomiedzy byc razem w Norwegii czy oszczedzac
TAK mają mniej czasu ...dlatego jeszcze dalej ten czas okradają będąc w rozłące... DOBRE POSUNIĘCIE...a jak już się tej szczęśliwości dorobią i już ...już będą cali ...hepii to okaże się ,że to już koniec... i co...? GÓWNO... !!!
A przecież mogli być razem w gorszym standardowym wydaniu JENAK R A Z E M...!!! .
No cóż ,każdy tak jak sobie pościele tak i się wyśpi... jedni razem a drudzy osobno...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
truskawkowa napisał:
saka napisał:
dla ciebie było proste, bo ty je formułowałeś. ja nie siedzę w twojej ani niczyjej innej głowie. napisałam, że bez pracy sobie nie wyobrażam. a rodzinę również posiadam. co więcej znosiłam długą rozłąkę, żeby mieć jak to nazywasz "start". a rodzinę można ściągnąć, czego jestem przykładem. nie widzisz możliwości ściągnięcia rodziny tutaj? jakieś muszą być, skoro tutaj pracujesz.
saka,to nie jest takie proste i oczywiste
nie kazdy startuje z takiej samej pozycji
wez na przyklad porownaj malzenstwo dwudziestokilkulatkow z dwojka dzieci,bez dlugow do malzenstwa czterdziestolatkow z czworka dzieci i jakimis dlugami plus,zeby dodac dramatyzmu sprawie mozemy zalozyc,ze zona z drugiego przykladu jest niezdolna do pracy
zalozmy,ze obydwie rodziny nie maja swojego mieszkania,a perspektywa na jego zarobienie jest wlasnie wyjazd do Norwegii
i dalej to juz chyba nie musze tlumaczyc
tak jak napisal retier,w roznym wieku i w roznej sytuacji roznie sie widzi te same sprawy

dobrze, ale przecież retier dał zupełnie inny przykład. a w ogóle to ja nie twierdzę, że każdemu jest łatwo i fajnie i bezproblemowo połączyć się z rodziną. każdy nosi swój bagaż. młody nie znaczy, że nie ma bagażu. niejednokrotnie młodzi są bardziej obciążeni niż ci starzy, których los oszczędzał (podkreślam, że nie każdy).
poza tym ja się wypowiedziałam w temacie naszej polskiej zdolności do przystosowania się. zdanie podtrzymuję. nie twierdzę, że ten czy ten czy tamten nie potrafi, ale patrząc na ogół społeczeństwa, przychodzi nam to z trudem. i nie wiem jak to się ma do dalszych wywodów.
miejscie swoje lata, niech i ja mam swoje, nasze doświadczenia, a nie wiek wpływają na opinię!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok